Skip to content

Et relevant tilbud for næringslivet i Vestfold-regionen

Velle er en frittstående lærebedrift som er godkjent av fylkeskommunen til å ha lærlinger og lærekandidater innen 13 unike fagløp.

Vi har jobbet med fagopplæring siden 1968, og vi bruker naturligvis ressurser og tid på å ha et tilbud som er relevante for næringslivet rundt oss. Derfor er det viktig for oss i Velle å kjenne til hva fremtidsutsiktene er for våre vordende fagarbeidere. Utdanningsdirektoratet har spennende statistikk som viser at hele 93.1 % av nyutdannede fagarbeidere enten er i arbeid eller utdanning ett år etter endt fagløp. 

Det vil naturligvis være både individuelle og regionale forskjeller i de ulike utdanningsprogrammene, men vi ser at våre nåværende fagløp er ettertraktede i Vestfold-regionen og våre nye fagarbeidere kommer seg ut i relevant arbeid. Dette gjør vi ved å ha en tett dialog og et godt samarbeid med det lokale næringslivet i Vestfold, NAV og fylkeskommunen, i tillegg til å følge med på NAV sine tall om arbeidsledighet og SSB sin arbeidskraftsundersøkelse og sysselsetting, slik at vi kan videreutvikle oss. Et eksempel på dette er i høst, hvor vi ble godkjent lærebedrift i industrimontørfaget.

Våre lærlinger i CNC-maskinering-, produksjonsteknikk-, sveis- og platearbeiderfaget blant være mest ettertraktede når de skal søke arbeid. Samtlige av våre nyutdannede innen disse fagretningene er i relevant arbeid eller utdanning etter endt lærlingløp. Utdanningsdirektoratet sin overordnede statistikk for teknologi- og industrifag har undersøkt at det nasjonale gjennomsnitt er henholdsvis 76.0% og 78.8% av de nyutdannede fagarbeiderne som er i arbeid etter ett år i 2020 og 2021. Vi ligger over dette, hvor 97 % er i relevant arbeid eller utdanning etter endt fagløp. Dette er vi i Velle stolte av

 

Hentet fra Udir.no - Sysselsetting av fagutdannede nasjonalt– sortert etter utdanningsprogram